Alliberem els i les detingudes del PSM

Posted: 20/07/2011 by ixent2011 in Sense Categoria
Alliberem els i les companyesdel PSM detingudes a Kuala Lumpur

Amb l'horitzó de les eleccions el 2013, el govern està tractant desesperadament de silenciar a tota l'oposició.

 

Amb l’horitzó de les eleccions el 2013, el govern està tractant desesperadament de silenciar a tota l’oposició.

Fundada el 2006, la coalició per a les eleccions justes i transparents, conegut com el Bersih, ha llançat una nova campanya de Bersih 2 per canviar la llei electoral abans de les pròximes eleccions generals que se celebraran el 2013 a Malaysia  . La coalició està formada per 62 organitzacions no governamentals de la societat civil i amb el suport de partits polítics d’oposició. Bersih 2  formula en vuit punts les seves peticions entre les qual hi ha l’establiment d’una campanya electoral  de tres setmanes, la verificació de les llistes de votants, la prevenció del frau, l’accés proporcional als mitjans de comunicació i posar fi a la corrupció.

Bersih 2 té un ressò creixent en la població  i l¡ha convidada a participar en una manifestació del dissabte 9 de juliol que ell govern ha fet tot el possible per evitar, perquè volias impedir el seu èxit previsible.

 Malgrat la prohibició,  les primeres detencions de més de 200 militants i la impossibilitat dels milers de manifestants d’entrar a Kuala Lumpur, més de 50.000 persones van sortir als carrers.

La policia va arrestar més de 1.600 manifestants i va dispersar  la manifestació pacífica amb canons d’aigua i gasos lacrimògens. Totes les persones detingudes van ser alliberades més tard.

Igual que molts règims autoritaris, les revolucions àrabs espanten al govern del principal partit, UMNO,  que ha governat el país ininterrompudament des de la seva independència el 1957.

El govern vol impedir l’extensió de la campanya de Bersih 2  que es fa ressò d’una campanya iniciada per primera vegada el 2007 i que va ser seguida el 2008 per una derrota electoral sense precedents a la coalició governant i el principal partit UMNO.

Mentrestant, el govern ha detingut a 30 activistes del PSM (Partit Socialista de Malàisia) que distribuïen volants com a part de la seva campanya contra el govern “Ja n’hi ha prou, és hora de dimitir.” A 6 de les persones detingudes, inclòs un membre del parlament federal, s’han aplicat la Llei d’excepció (Decret d’urgència) que permet al govern mantenir-los tancats en dures condicions durant 60 dies sense judici previ. Els seus advocats i les famílies tenen un dret molt limitat de visites.

El Pla Nacional d’Acció dóna suport a la campanya internacional llançada pel PSM per al seu alliberament immediat i incondicional. Qualsevol militant pot contribuir de forma activa a :

· Signatura la petició en línia: http://www.petitiononline.com/eo6/petition.html

· Enviant cartes per correu a les autoritats. El model de carta ( traduïda i original) i les adreces de correu electrònic són els següents:

Danielle Sabai

Molt senyor meu: Ens dirigim a vostè en relació amb la detenció dels membres del Parlament Dr Jeyakumar Devaraja Sungai Siput i 29 membres del Partit Socialista de Malàisia que han estat detinguts a Penang, acusats d’intentar la reconstrucció del Partit Comunista i la guerra contra el Rei . Aquestes són les càrregues extremes sobretot quan hi ha no més mínima evidència per donar suport això. Entenem que es troben detinguts sota condicions deplorables i que no són acceptables, especialment quan Malàisia s’asseu en el Consell de Drets Humans. Per això l’ instem a  intervenir en aquest assumpte i demanen la seva assistència per facilitar el seu alliberament immediat. Gràcies per la seva atenció en aquest assumpte. Atentament,

 

Dear Sir

We write to you concerning the detention of Member of Parliament Sungai Siput Dr Jeyakumar Devaraj and 29 members of the Parti Sosialis Malaysia who have been detained in Penang.
They have been charged for attempting to revive the Communist Party and waging war against the King. These are extreme charges especially when there is no shred of evidence to support this.
We understand that they are being held under deplorable conditions which are not acceptable especially when Malaysia sits on the UN Human Rights Council.
As such we urge your good self to intervene in this matter and seek your assistance to facilitate their immediate release.
Thank you for your attention in this matter.
Yours faithfully,

 

Yab Datuk Seri Najib Tun Razak,
Primer Ministre, Malàisia
Oficina del Primer Ministre,
bloc principal, Perdana Putra Building,
Centre Administratiu del Govern Federal,
62.502 Putrajaya, Malàisia

Tel: 603-8888 8000
Fax: 3444 603-8888
e-mail: ppm@pmo.gov.my

 Tan Sri Ismail Omar

Sri Ismail Omar

Inspector General de Policia
IBU Pejabat Polis Diraja Malàisia,
50.560 Bukit Aman,
Kuala Lumpur, Malàisia. Tel: 603 2262 6015 Fax: 603 2272 5613 rmp@rmp.gov.my

 

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s