La solució per a Grècia és la cancel.lació del deute.

Posted: 30/06/2011 by ixent2011 in Sense Categoria

Fa un parell de dies, Evangelos Venizelos estava al servei dels traficants d’armes i com a ministre de defensa en el mes de febrer anunciava la compra de bombes a Israel per equipar els avions de combat grecs SPICE destinant 100 milions d’euros a impulsar el projecte d’armament grec. Grècia és el cinquè importador d’armes. Venizelos fa poc va ser nomenat viceprimer ministre i ministre d’Economia en una remodelació del Govern amb l’objectiu de tancar files en un PASOK que es podia dividir a causa de l’aprovació del pla d’austeritat al Parlament el passat 28 de juny.
Ha deixat el ministeri de defensa per tal d’emprendre una guerra contra el poble grec segons els plans establerts per Papandreu i la Unió Europea.
Els programes d’austeritat a Grècia l’han enfonsada més cap a la recessió com es manifesta amb la davallada del PIB per tercer any consecutiu (-2% el 2009, -4, 5% el 2010, -3, 1% el 2011), mentre que la taxa d’atur arriba al 16%.

Els diputats grecs han aprovat un pla d’ajustament que enfonsarà en la pobresa a la majoria dels habitants per a salvar als financers.

S’incrementaran en un terç els impostos sobre els carburants, el tabac i l’alcohol. Pujaran impostos indirectes com l’IVA, que en el cas de bars i restaurants passarà d’un 13% a un 23% provocant a la vegada una menor possibilitat d’atraure el turisme, la primera font d’ingressos.

També es gravaran béns de luxe com piscines i iots, a més d’introduir una nova taxa “solidària” en les llars propera al 5%.

Els salaris del sector públic es reduiran un 15% i es volen retallar els sous dels empleats d’empreses públiques en un 30% almenys.

El Govern vol retallar en un 25% les plantilles públiques fins a 2015, qüestió que afecta a 150.000 funcionaris.

Els empleats públics ja no percebran pagues extraordinàries però hauran de treballar més hores, amb una setmana laboral que passarà de 37,5 a 40 hores.

La despesa en educació es retallarà, tancant-se 1.976 escoles. El pressupost de la Seguretat Social es reduirà en 1.090 milions d’euros aquest any, en 1.280 milions l’any 2012, en 1.030 milions en 2013, en 1.010 milions en 2014 i en 700 milions en 2015.

L’edat de jubilació passarà a ser als 65 anys des dels 61 anys actuals i amb 40 anys cotitzats.

Es privatitzaran empreses públiques, com el monopoli d’apostes OPAP, l’ Hellenic Postbank, alguns ports, Hellenic Telecom i es vendran accions de Athens Water, Hellenic Petroleum, PPC electric utility, i ATEank, així com d’aeroports, d’autopistes, terres estatals, i drets miners.

Les retallades de Venizelos inclouen també -per primera vegada en tres dècades- una retallada del pressupost per a comprar armament, que en 2013 baixarà en 250 milions d’euros, i altres 350 milions en 2014.

Però els Grecs no podran pagar.La solució a Grècia passa per la cancel·lació dels deutes il · legítims i per un desafiament progressiu a la lliure circulació de capitals i de la propietat privada del sistema bancari

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s