Defensem el moviment dels i les indignades! No a la criminalització! El 19J tots i totes al carrer!

Posted: 17/06/2011 by ixent2011 in Sense Categoria

Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Les protestes front al Parlament el passat 14 i 15 de juny han despertat un atac sense precedents contra el moviment nascut el 15 de maig. Aquells que fins ara acceptaven resignadament l’avanç d’un moviment imparable han vist l’oportunitat per a passar a l’ofensiva. I en el cas del Conseller Felip Puig, han vist la oportunitat de passar pàgina del ridícul fet el passat 27 de maig amb el fallit desallotjament de Plaça Catalunya. La campanya mediàtica contra el moviment magnifica interessadament incidents aïllats d’una jornada de mobilització que, seguint els criteris dels i les convocants, va tenir essencialment un caràcter no violent i pacífic.

La mobilització al Parlament va ser convocada amb un propòsit molt clar: manifestar el rebuig a uns pressupostos anti-socials, que retallen serveis públics i redueixen els nostres drets. Fa mesos que les mobilitzacions contra aquestes mesures estan en marxa: manifestacions, vagues, talls de carreteres, acampades….Res no ha pogut aturar la maquinària del govern que, seguint els dictats de les institucions internacionals, utilitza l’excusa del dèficit per retallar drets. La jornada de protesta no violenta davant del Parlament era, doncs, un pas més en l’intent d’aturar uns pressupostos destructius. Un pas necessari i legítim, front a un govern decidit a tirar endavant les retallades costi el què costi.

L’argument demagògic que la protesta era un “segrest del Parlament” i un “atac a la democràcia” és inacceptable. No són els i les manifestants qui tenen segrestat al Parlament, sinó el poder econòmic i financer. La democràcia no és només sinònim de Parlament. La democràcia és també la participació, l’autoorganització, les mobilitzacions. Cal recordar a més, que les retalles social no han passat per cap urna, i que el poble català no ha estat consultat sobre les mateixes

En aquest escenari de criminalització del moviment, resulta particularment lamentable el paper de “l’esquerra” parlamentària, en particular ICV-EUiA, tancant files amb CiU i PP. Votant amb la dreta i la dreta extrema una declaració institucional que sacralitza un Parlament cada cop més desacreditat, aquesta esquerra acovardida cedeix la iniciativa al govern, confon l’opinió pública, es desarma ella mateixa davant la provocació policial i gira l’esquena al moviment en la seva primera topada de legitimitats amb el poder. Qualsevol formació que es digui d’esquerres hagués hagut d’anunciar la seva renúncia a participar al ple del Parlament, demanar la seva suspensió, i l’aturada dels pressupostos anti-socials. La jornada del 15 de juny va posar de manifest més que mai la necessitat de construir una alternativa anticapitalista vinculada als moviments socials.

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista manifesta tot el seu suport a les mobilitzacions del passat 14 i 15 de juny, demana la llibertat sense càrrecs dels detinguts i detingudes, i denúncia la criminalització dels moviments socials.

Ara més que mai cal participar a la manifestació del 19 de juny. Una manifestació de masses serà la millor resposta a la campanya criminalitzadora contra el moviment. El 19 de juny ens hi juguem molt. Per això cal que tota la ciutadania, joves, gent gran, famílies, nens i nenes… sortim al carrer.

Els lemes de la manifestació s’ho valen:

“El carrer és nostre. No pagarem la seva crisi”
“Aturem les retallades!”

“Felip Puig dimissió!”

“Cap a una vaga general de tots i totes

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s